Γκουρμέ συνταγές και γεύσεις από το σεφ Στέλιο Χατζηαβραμίδη

Εύκολα στο μαγείρεμα τους τα ιφκάδια, έτσι όπως τα γνωρίσαμε και τα γευτήκαμε από τις γιαγιάδες και τις μανάδες μας, ένα αγαπημένο φαγητό, που το είχαμε από το φθινόπωρο με την προπαρασκευή των ιφκαδιών να γίνεται το καλοκαίρι και να αποτελεί την προτεραιότητα για κάθε νοικοκυρά!

Πλέον, δεν υπάρχουν γιαγιάδες και μαμάδες στο χωριό, υπάρχει όμως ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου “ΓΑΙΑ” που εγγυάται την παραγωγή ενός προϊόντος υψηλών ποιοτικών

προδιαγραφών και μπορώ να πω πολύ καλύτερο ποιοτικά και γευστικά!

Μια δοκιμή είναι αρκετή για να πειστείτε αλλά πολύ περισσότερο να πειστείτε για να τα εντάξετε στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες σας. Επειδή, όμως, οι φίλοι σας δεν έχουν τις ίδιες προτιμήσεις, έρχεται ο σεφ Στέλιος Χατζηαβραμίδης και σας προτείνει ιφκάδια παστίτσιο με χοντροκομμένο κιμά και αφράτη μπεσαμέλ ή ιφκάδια με κοτόπουλο, μανιτάρια και τρούφα και ο ουρανίσκος σας θα απογειωθεί! Είτε γκουρμέ είτε παραδοσιακά το ιφκάδια από τη “ΓΑΙΑ” είναι ένα τοπικό προϊόν που έχει τη δική του μοναδική αξία!

Η στήριξη των τοπικών προϊόντων πρέπει να γίνει ένας τρόπος ζωής για όλους μας σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ας αναγνωρίσουμε επιτέλους στα προϊόντα της γης μας την προστιθέμενη αξία που κουβαλάνε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών μας.

(Πηγή : Περιοδικό Βορέας )